xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Németország > Berlin > A&O Berlin Mitte

A&O Berlin Mitte Hostel_Németország_szállás_nemetorszagiutazas.hu
Szállás neve:

A&O Berlin Mitte

Típusa:
Diák/ifjúsági szálló
Kategóriája:
Elhelyezkedése:
Belvárosban Térkép
Szállás címe:
Németország, Berlin, Köpenicker Str. 127-129
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

A&O Berlin Mitte

Berlin a színes, lüktető város az év minden szakában kitűnő célpont. A város rengeteg nevezetességet rejt magában, itt járva a következőkre mindenképp szakítsunk időt: múzeumi negyed, Reichstag, "Potsdamer Platz", Pergamon Múzeum.
Tipp: a 100-as emeletes busszal a Zoologische Garten megállótól az Alexander Platzig egy kopmlett városnézésben vehetünk részt, hiszen az útvonal a Reichstag, a Brandenburgi kapu, az új kormányzati negyed és az Unter den Linden mentén vezet végig. Mindezt egy autóbuszjegy áráért.

A hostel Berlin központi helyén, ideális elhelyezkedéssel a várost megismerni kívánó diákoknak, turistáknak, családosoknak, csoportoknak, akik ott akarnak lenni ahol a dolgok történnek.

Felszereltségek

24 órás recepció/portaszolgálat, Jegyiroda, Parkoló(ingyenes), Internet(WiFi)
Internet szoba

Étkezés


Szállodabár

Érdekességek, látnivalók a közelben

TV torony: Henselmann tervezte 365m magas torony az 1970-es évek végén épült. 200m magasan egy körfolyosón sétálhatunk végig, valamint a toronyban 207m magasan Panorámakávézó működik. A kávézó, illetve a torony különlegessége, hogy 1 óra alatt körbefordul, így ha minimum egy órát töltünk el itt Berlin egészét megcsodálhatjuk. A torony előtt pedig vízesések előtt fényképezkedhetünk.
Városháza (Rothes Rathaus): a neoreneszánsz stílusban épült városháza, kedvelt turisztikai célpont. Vörös téglákkal vannak kirakva falai, és a tornya magassága eléri a 97m-t. Pincéjében Berlin egyik legjobb étterme üzemel. 1860-ban fogtak neki az építésének Wassemann tervei alapján, és tíz évbe telt mire elkészült. Homlokzati motívumai, illetve a bent megtekinthető művészeti alkotások is Berlin történelmét ábrázolják.

Kongresszusi csarnok: 1960-ban épült, és mint a neve is tükrözi, kongresszusok színhelye.

A városi bíróság: neobarokk stílusú épület, de néhol a korai klasszicizmus jegyei is felfedezhetőek rajta. 1896 és 1905 között építették.

Nikolaikirche: a 14-15. században épült, egy román bazilika helyére. Vöröses téglákkal kirakott oldala könnyen felismerhetővé teszi. A gótikus stílus jegyeit hordozó templom 1987.

Berlini pénzverde: az egykori Schwerin palotával szemben áll. Ehhez a barokk palotához kapcsolták 1933-ban az Új Pénzverde épületét. A domborművek a pénzverés történetét ábrázolják.

Märkisches Museum
: 1901-ben tervezte I. Hoffmann, és ami 1907-re készült el. Egy gótikus kolostor és lovagvár egyesüléséből létrejövő komplexum udvarán találjuk Berlin jelképeit. A Múzeumot körülvevő Külnischer Park gyönyörű látvány, melyben megtekinthetjük az 1474-ből származó Roland-szobrot is!

Hajadonok hídja: egyedüliként maradt meg a vasszerkezetű felemelhető hidak közül. (1798) Hídfője a Spreekanal bal partján található, és ha átsétálunk rajta, a Fischerinselre jutunk.

Városi könyvtár: H. Mehlan tervei alapján épült 1966-ban, a korábbi lovarda helyére.

A Köztársasági palota:
az épületet egy hatalmas tömb, ami helyet ad kulturális rendezvénynek, gyűlésnek, a Népi Kamarának. Graffunder tervei alapján építették 1973-1976 között. A Királyi Palota helyére épülő, nem túl szép épület már többször is majdnem lebontásra került, de végül mégis fennmaradt.

A Régi Múzeum: 1830-ra épült fel, Schinkel tervei alapján. Klasszicista remekmű ez az épület, melyben 19-20. századi mesteremberek rajzai tekinthetők meg.

Az Új Múzeum:
1841-1847 között épült, Stüler elképzelései alapján. Ő az aki a Magyar Tudományos Akadémiát is tervezte. A historizáló stílusú épülethez 1876-ban épült hozzá az előcsarnok, ám a II. világháború alatt teljesen kiégett.

A Pergamon Múzeum: a Pergamon területén feltárt ereklyék kapnak helyet ebben az épületben, erre utal a név is. A Hoffmann tervei szerint épített neoklasszicista múzeum 1930-ra készült el. Berlinben a nevezetességek élvonalában található, keresett turisztikai célpont. A földszinten az antik tárgyak tekinthetők meg a Pergamon-oltárral együtt, illetve a görög és római ereklyék sorakoznak itt. Az emeleten az iszlám kultúrát bemutató kiállítás tekinthető meg.

Nemzeti Képtár: 1866-1876 között emelték, Stüler tervezésében. Ma a 19-20. századi német és francia impresszionista művészek alkotásait tárja elénk.

Bode Múzeum: eredeti neve Frigyes császár Múzeum volt, 1956. óta viseli ezt a nevet alapítója után. Gazdag műkincsgyűjteményeire érdemes több időt szánni. Ihne tervezte, neobarokk stílusban épült.

Palast Hotel:
a régi tőzsde helyén álló luxusszálloda Berlin egyik legelőkelőbb szállodája. Svéd tervek alapján épült német iparművészek közreműködésével körülbelül 1980-as években. Gyönyörű kertjére néz a 600 szoba egy része és föld alatti parkolóval is rendelkezik, valamint 12 étterem is hozzá tartozik. Kongresszusok rendezésére is alkalmas helyszínként, 780 fős kongresszusi központja segíti a lebonyolítást.

Lustgarten: a Spree nyugati partján terül el, a munkásmozgalom két vezéralakjának állít emléket.(Marx, Engels) 1645 létrehozott park is régen a királyi birtokhoz tartozott.

Új zsinagóga:
az 1866-ra elkészült, gyönyörű, kupolás épületet a II. világháborúban felgyújtották, ám utána restaurálták. Knoblauch tervei alapján épült fel, kupolája 48 m magas.

Népszínház: az épület magyar vonatkozása, hogy egy magyar születésű építész, Kaufmann Oszkár tervezte, csakúgy mint számos budapesti és berlini színházat. Az 1913-1915. között épült színházat a Rosa-Luxenburg Strasse, és a Weydinger Strasse kereszteződésében találjuk.

Az egykori fegyvertár: a barokk stílusú építmény 1706-ra készült el Nering, Bodt, és Schülter tervei alapján. Ma már a Német Történelmi Múzeum kiállításainak egy része kapott helyet.

Humboldt Egyetem: 1946 óta egy tudós, Wiliem Von Humboldtét viseli. A 18. század közepén, végén építették az épület fő részét, a melléképületek csak később készültek el a 20. század elején. Több híres ember koptatta ezen egyetem padjait, úgymint: Grimm testvérek, Marx, Hegel, Einstein, Robert Koch.

A Német Állami Könyvtár:
ebben a könyvtárban több mint 5,5 millió könyvet tárolnak, de természetesen folyóiratok, térképek, magazinok, partitúrák is megtalálhatóak itt. 1903-1914. között épült Eberhard von Ihne ötletei nyomán.

A Brandenburgi kapu: mára már a német egyesülés, egység jelképe, ám régen ez a kapu, pont a különálló, két német köztársaságot volt hivatott jelezni. Langhans terveit követve emelték ezt az óriási kaput 1788-1791. között. 65,5 m-es szélességével, 26 m-es magasságával tekintélyt parancsoló, és igen szembetűnő jelenség. 1868- ban építették hozzá a csarnokokat, továbbá érdekessége még, hogy, régen vámhatárként működött. A kapu tetejét díszítő négyesfogat, a győzelem istennőjével Schadow alkotása, ami 1793-ban vált a kapu részévé. Napóleon a szobrot zsákmányként magával vitte, ám Blücher tábornok csapataival visszaszerezte azt a német népnek.

Parlament(Reichstag): a berlini fal nyugati oldalán állt. A német eklektikus stílusban épült Parlamenten a 19. század végére fejeződtek be a munkálatok. A háború ezt az épületet is megviselte, 1969-ben építették újjá. Wallot olasz művész tervezte, s az ő terveiben sokszor a reneszánsz vonásokat könnyű felismerni. Nevét a híres Reichstag- per tette közismertté, hírhedtté.

Vígopera: Helmer és Felhner tervezte, 1892-ben, ám ők Budapesten is jeleskedtek az építészet terén. Az 1805-ös átépítés után a híres Metropot nevet viselte, mely épületben operetteket játszanak. A háború után nyitotta meg kapuit ismét a 20. század közepén. (1947.)

A Szent Hedvig Katedrális:
Legeay francia építész álmodta meg, és az ő tervei szerint Boumann és Büring építette fel. Ha jól megnézzük, hasonlít a római Pantheonhoz. A kupolás épület volt Berlin első katolikus temploma. Sajnos 1943-ban lebombázták, és eredeti formájához csak hasonló formában építette Schwippert újjá az ötvenes években.

A Német Állami Opera: 1741-1743. között épült, de az 1843-bankitört tűzvész elpusztította,majd klasszicista stílusban épült újjá.1945-ben szinte megint teljesen elpusztult, aztán végül 1986-ban teljesen felújították.

Friderichstrasse pályaudvar: turisztikai szempontból fontos hely ez a csomópontja az U-Bahn és az S-Bachn találkozásának. Éjjel-nappal nyitva tartó éttermek, szórakozóhelyek, üzletek sokasága közül válogathatunk.

A Természettudományi Múzeum:
elsősorban egyetemi oktatást szolgál, 1810 óta kezdték gyűjteni ide a különböző régészeti leleteket. 1886-ban nyitotta meg kapuit, azóta ősélettani, állattani, és kőzettani gyűjteményeket tekinthetünk itt meg.

A Charité: az Irgalmasok kórházkomplexuma, 1710-ben csak ideiglenes fából készített kórháznak indult a himlő idején. A mai téglaépület 1840 körül készült el, majd az épületfejlesztés folytatódott 1982-től tovább.

A Virchow szobor:
ez a szobor Virchow világhírű patológusnak állít emléket, aki 1902-ben hunyt el.

A Német Történeti Múzeum
: ókori, őskori és középkori leletek tárhelye. Megtekinthetőek a német parasztháború ereklyéi. A fényképezéshez külön belépőjegyet kell váltani!

A dóm
: Berlinben a legnagyobb, legjelentősebb templom. Neobarokk stílusban építették Raschoff tervei alapján, és 1905-re készült el. Helyén régen az 1750-es évekből származó Domkirche állt. Bár ez az épület is megsínylette a háborút, azt mégis túlélte és helyre is állították. A 40m magas kupolás épületben 40 szarkofágban nyugszanak a brandenburgi fejedelmek és a porosz királyok is.

Közlekedési-és Műszaki Múzeum: 1983-ban nyitotta meg kapuit az érdeklődőknek a Landwehrkanal déli partján.

A Légihíd emlékműve: emléket állít azoknak az időknek, amikor Nyugat- Berlinnel, csak légihíd segítségével teremthettek összeköttetést.

A Postamúzeum: mint ahogy a névből következtetni lehet, a posta történetét bemutató kiállításokat tekinthetjük itt meg. Az épületet régen még Birodalmi Postaminisztériumnak emeltették 1872-ben.

A Német Dóm: a barokk stílusú templom 1701-1708 között épült. Impozáns 7m-es kupoláját aranyozott szobra ékesíti. Ma művészeti kiállításoknak ad otthont.

A Francia Dóm:
a „hugenotta stílus”-ban 1701-1705 között épült templomon azért érződik a kicsit merev, rideg klasszicizmus. A hugenották (francia menekültek) történetét bemutató kiállítások színhelye.

A Győzelmi oszlop(Grosser Stern): a neve magyarra fordítva nagy csillagot jelent, ami arra utal, hogy egy csillag alakú forgalmi csomópont közepén helyezkedik el. Ez a diadaloszlop, ami kilátóként is üzemel 67 m magasból tárja elénk Berlin városát, élvezhető a csodálatos kilátás. Jelképe ez azon híres eseményeknek, mikor Németország győzelmet aratott a dánok, osztrákok, és a franciák felett.(1864, 1866, 1870-71)

A Bellevue kastély:
a szövetségi elnök berlini rezidenciájaként működik manapság. 1785-ben épült Boumann elképzelései alapján a Sree-parti központjában a Tiergartenben.

Hangszermúzeum: Wisniewski elképzelései szerint építették föl, és a1984-be nyitotta meg kapuit. A múzeumtól nem messze található az Iparművészeti Múzeum, valamint a Filharmónia is.

Richard Wagner emlékműve:
Eberlin alkotása 1903-ból.

Mária templom (Marienkirche): Berlin legrégebbi emlékműve, amit 1270-ben építettek és 1380-ban került sor bővítésére. A késő gótikus szárnyas oltár a templom féltett kincsi közé tartozik, csakúgy, mint a szószék (barokk stílus), a keresztelőmedence (1484), vagy a Haláltánc című freskósorozat is.

Állami Porcelángyár: 1751-ben alapították, s Berlin első porcelángyára volt. Ám a mai helyén csak 1870 óta működik.

Az Operaház:
bár a II. világháborúban az Operaház is súlyos károkat szenvedett, a felújítás itt is megtörtént, ám csak 1961-re lettek készen vele. Az épület előtt Uhlmann modern alkotását csodálhatjuk meg.

Egyiptomi Múzeum: a hivatalos neve az Állami Múzeum Egyiptomi osztálya. A múzeum épületét 1850-ben egy laktanyából, és istállóból építették át. Az egyiptomi kultúra számos régészeti leletét csodálhatjuk meg, melyek közül a legértékesebb Nofretete Kr.e.1360-ból származó mészkő portréja.

Charlottenburgi kastély: az eredeti kastélyépület 1695-1699. között épült, Nering tervei alapján valósult meg. A szárnyépületeket csak a 18. század első felében építették hozzá. A Pálmaház végébe egy színházat hoztak létre 1729-ben Göthe tervei alapján. Idegenvezető vezeti végig a csoportokat a pompás termeken, illetve megtekinthetjük gyűjteményeket is. Parkja, főleg tavasszal gyönyörű virágokkal díszített, gyepe mindig gondozott, a kert fái kellemes árnyékot biztosítanak a pihenni vágyóknak.

Az Olimpiai Stadion: az 1936-os olimpiai játékokra készült épület eszmei szerzője March. A staidon 90000néző befogadására képes, a körülötte található sportlétesítmények zöme is ekkor épült. Az Úszóstadion a 70-es években készült, ami az Olimpiai Stadion mellett helyezkedik el.

Az Akvárium: a Budapester Strasse 32. alatt található, mögötte az állatkert. A tengerek és édesvizek, tavak élővilágéba nyerhetünk itt betekintést. Reggel 9-től este 6-ig van nyitva, itt is , csakúgy, mint az állatkertben van etetési idő megadva, tehát, ha van kedvünk, megnézhetjük az aligátorok(minden másodok hétfőn du. háromkor esznek) vagy a cápák étkezési szokásait.(a cápák csak heti kétszer esznek, minden hétfőn és kedden du. fél kettőkor) Az Aquariumban szabadon lehet fényképezgetni, nincs semmiféle tiltás vagy szabályozás!

Állatkert: a berlini állatkert Németország legrégebbi állatkertje, amely a legtöbb fajt tartalmazza a világon, mind az állatállományt, mind a növényvilágot tekintve. Az állatkertbe lehet külön belépőt venni, és lehet az állatkertbe és az Aquariumba együttes belépőt venni. Knut a kölyök jegesmedve a berlini állatkert sztárja, mindenki kedvence, a fogságban született bocs, aki 2006. december 5-én látta meg a napvilágot. Azért nagy szenzáció ez, mert 30 éve nem született jegesmedve a Berlini állatkertben. Ha esetleg a bocsot épp étkezés közben szeretnénk meglesni, akkor fél tizenegykor tévedjünk arrafelé, ugyanis pont ekkor kap enni. A berlini állatkert már több mint 150éve ápol állatokat, és a jellegzetes elefántos kapuja már messziről felismerhetővé teszi. Ezt a kapu 1899-ben teljesen megsemmisült egy háborúban, a mai kapu 1984-re készült el. Ez a gyönyörű kapu épp illik az állatkert exotikus faunájához, ugyanis megtalálható itt elefánt, tigris, zsiráf, orrszarvú… sőt még az igen ritka pandamackó is.

Oberbrücke: igazi látványosság a turisták számára, a gyönyörű híd pedig este, kivilágítva igazi hangulatot ad a városnak.

Neptun kút: az 1891-ben készült alkotás középpontjában Neptun, a folyók, tavak, tengerek, egyszóval a vizek istene áll a középpontban. Körülötte pedig négy folyó jelképeit lehet felfedezni. (Rajna, Elba, Odera, Visztula).

Sportolás, szórakozás

Csocsó, Biliárd, Kerékpár bérelhető

Hasznos tudnivalók

Összes szobák száma:
308 db
A recepción beszélt nyelvek: Német, Angol
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.