xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Magyarország > Szilvásvárad > Villanegra Vendégház

Villanegra Vendégház_Szilvásvárad_Magyarország_szállás_magyarorszagiszallasok.hu
Szállás neve:

Villanegra Vendégház

Típusa:
Panzió, fogadó
Kategóriája:
Elhelyezkedése:
Természetben Térkép
Szállás címe:
Magyarország - Észak-Magyarország régió, Szilvásvárad, Szalajka-völgy
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Villanegra Vendégház

Magyarország egyik legszebb hegyvidéki jellegű völgyében, Szilvásváradon a Szalajka-völgyben egyedüli vendégházként található a Villanegra, karnyújtásnyira a Fátyol-vízeséstől és az ősemberbarlangtól. A festői környezet, az öreg fenyőfákkal körülvett park zavartalan kikapcsolódást nyújt az idelátogató vendégek számára.

Felszereltségek


Megközelítés:

- Budapestől a 3-as úton közelíthető meg.

Étkezés

Ellátás: büféreggeli reggeli (főétkezések helyszínen a la carte igényelhető).

Érdekességek, látnivalók a közelben

A Szalajka-völgy a Bükk hegység és az ország egyik legszebb magashegységi jellegű völgye. A természet szinte halmozza itt a szépséget, de történelmi emlékeket is rejt a vidék.

A természeti értékek között tarthatjuk számon a Szalajka-patakot, a Sziklaforrást, a Fátyol-vízesést vagy az erdei tanuló-sétautat, a történelmi nevezetességek között az istállóskői ősemberbarlangot, a vidék ipari történetét megidéző Szabadtéri Erdészeti Múzeumot, a Mária-vasbányát és a közelben lévő történelmi várromokat: a tatárjárás előtti Éleskővár romjait és a Mátyás király korabeli lovagvár, a Gerennavár ma már alig felfedezhető maradványait.

A völgy fő értéke a sebes folyású Szalajka-patak. A Szalajka név egy régi mesterségre utal. Itt állították elő ugyanis az üveggyártáshoz nélkülözhetetlen alapanyagot, a hamuzsírt, amelynek latin neve sal alcalicus volt, s ebből képezték a szalajka nevet. A kb. 4 km hosszú Szalajka-völgyben folyó Szalajka-patak medrét több helyen mesterségesen megduzzasztották, a tavakban pisztrángot tenyésztenek. Nyáron a keskeny nyomtávú kisvasúttal is végig lehet menni a völgyön.

Sportolás, szórakozás

Lovaglás

Hasznos tudnivalók

Éttermek száma:
1
Elfogadott fizetőeszközök: Üdülési csekk
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.