xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Magyarország > Porva - Szépalmapuszta > Hotel Szépalma Porva-Szépalma

Hotel Szépalma_Magyarország_szállás
Szállás neve:

Hotel Szépalma Porva-Szépalma

Típusa:
Hotel, szálloda
Kategóriája:
xutazas.huxutazas.huxutazas.hu
Elhelyezkedése:
Természetben Térkép
Szállás címe:
Magyarország - Balaton régió, 8429 Porva - Szépalmapuszta
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Hotel Szépalma Porva-Szépalma

A hegyvidék szerelmeseinek és a nyugodt pihenést keresők ideális helyszíne. A Magas- Bakony közepén - Zirc-Borzavár- Porva útvonalon érhető el, az egykori Eszterházy birtokon épült szálloda. A szépalmai birtokon a vadregényes arborétumot, díszkertet, romantikus tavat erdei utak kötik össze. Kora reggel és sötétedéskor népes állatsereg kell útra madár ének kísérettel. Tavaszi-nyári virágmezők, erdei piknikek és kerékpártúrák, ősszel szarvasbőgés les, télen lovas szánkozás várja a kikapcsolódni vágyókat.

A szálloda nem csillog, és nem hivalkodik. Nem kínál luxust, és nem tör babérokra az aktuális wellness-divat küzdelmében sem. Tisztaság, rendezettség, visszafogott elegancia jellemzi a falakon kívül és belül egyaránt. A gondosan ápolt arborétum, a vidám virágoskert, a barátságos személyzet és a remek konyha mégis különlegessé teszik Szépalmát. Ilyen szálloda csak egy van, és hasonlítani sem lehet nagyon másikhoz.
Szépalma nyugalmat kínál azok számára, akik szeretnék rendezni a gondolataikat, akik fontos döntéseket kívánnak előkészíteni, vagy akik úgy gondolják, szeretnék messzebbről látni a világot. Felemelkedni egy kicsit a hétköznapok terhelő részletei fölé.

Felszereltségek

Kerthelyiség, Parkoló, Széf, Légkondícionált épület, Háziállat vihető, Wellness/spa center
Megközelítés:

Szépalma Budapesttől 122 km, Győrtől 63 km, Székesfehérvártól 62 km távolságra a Magas-Bakony szívében a Kőris-hegy szomszédságában található.
Zircre Győr és Veszprém felöl a 82-es főúton, Pápa felöl a Bakonybélen keresztül vezető úton jutunk el. Zirc központjában, az apátság előtti nagy kanyarnál Porva felé kell lefordulni a 82-es főútról. Az út 7 km után bevezet Borzavárra, ahol a temető mellett, táblával jelölt kis kereszteződésnél kell balra fordulni. Egy keskeny, de jó minőségű aszfaltúton kb 200 méter után egy Y-kereszteződésben jobbra tartva még 3 kilométert autózunk, és megérkezünk Szépalmára.

Zircre a fővárosból és az ország különböző városaiból autóbusszal és vonattal is el lehet jutni.

A szálloda igény szerint személyautóval vagy busszal biztosítja a transzfert Zirc és a Szépalma között.

Étkezés

Az ellátás svédasztalos reggeli vagy félpanzió, 3 fogásos vacsorával.

Szállodabár

Érdekességek, látnivalók a közelben

Bár Szépalma a nyugalom zöld szigete, a környéken akad látnivaló és program egész évben:

* Zirci Arborétum (március 15. - november 30.)
* Zirci Ciszterci Apátság
* Reguly Antal Néprajzi Múzeum, Zirc
* Bakonyi Természettudományi Múzeum, Zirc
* Egyéni vagy csoportos kirándulások Pannonhalmára (48 km), Győrbe (62 km), Veszprémbe (32 km), Balatonra (47 km), Herendre (49 km)
* Vinorum Borszeminárium, Szépalma Főzőiskola, Szépalma Párbajnokság
* Bakonyi betyárút, No Motor Rally, Bakonyi betyárnapok…

Outdoor Park
15-20 fős csoportok számára - előzetes egyeztetés esetén - lehetőséget biztosítanak az outdoor park (magaskötél-pálya) használatára. Egy nem hétköznapi élmény, amely tanulságos szórakozás a társaság számára.

Élet a farmon
Sétáljunk egyet a szépalmai arborétumban, ahol a botanikai érdekességek mellett kis szerencsével, egy-két mókussal is találkozhatunk! Vagy vegyük szemügyre a nyugalom nagy élő szobrait, az ősi magyar szürke marhákat! Kocogjunk végig az erdei tornapálya útvonalán, de azért közben pihenjünk meg egy kicsit, és hallgassuk meg az erdő csendjét! Romantikázzunk a közeli tavacska kedves kis fahídján és ne is gondoljunk arra, hogy sokan most is parkolóhelyre vadásznak a városban! :)

Aktív pihenés
A mozgásra, aktív pihenésre vágyókat számtalan lehetőség várja: Nordic walking, túraútvonalak, kölcsönözhető kerékpárok, erdei tornapálya, asztalitenisz, csocsó, darts, szauna, masszázs, pezsgőfürdő, szabadtéri röplabda és focipálya, korcsolya, sífutás, lovas kocsizás, lovas szán, lovaglás lovardában, tereplovaglás, futószáras oktatás.

Gyalogtúra
Egy kis hátizsákban összeállított piknik csomag szendviccsel, süteménnyel és gyümölccsel, továbbá nordic walking botok és térképek állnak térítés nélkül a hétvégi ajánlat keretében érkező szállóvendégek rendelkezésére, ha kedvet éreznek a környék megannyi túraútvonalának megismeréséhez. Jó utat kívánunk! Kalandosabb kedvű vendégeink az általunk biztosított túrázós GPS-készülékkel is felkutathatják elrejtett "túlélőcsomagjaikat" az erdőben. (A készülék folyamatosan jelzi a keresendő tárgy irányát és távolságát légvonalban, de a megfelelő és járható útvonalat nekik kell kiválasztaniuk.)

"Konyhatündér-képzés" avagy Főzőiskola Szépalmán
Mesterszakács konyhafőnökünk által összeállított és koordinált 3 napos szépalmai program, amelynek során a jelentkezők helyi specialitások, ill. a nemzetközi konyha különlegességeinek elkészítésébe nyernek betekintést. A kurzus alatt az ellátást, az eszközöket és nyersanyagokat, valamint a napi 4 órás (2x2) képzést a Szépalma Hotel biztosítja. Lepje meg kedvesét egy vidám, és felettébb szokatlan ajándékkal!

Borszeminárium
Milyen bort vegyek partneremnek, barátomnak, üzlettársamnak, kollégámnak ajándékba?
Milyen bort rendelhetek az étteremben kiválasztott ételhez?
Melyik poharat válasszam, hogyan kell felszolgálnom a fontos vendégem számára tartogatott bort?
Milyen sorrendben kell a borokat fogyasztani?
Érdemes-e tartogatni a tízéves palackot? Melyiket, hogyan és meddig?

Ezekre és még nagyon sok más kérdésre is választ kapunk a Borszeminárium során. A program résztvevői alapvető elméleti alapok (szőlőfajták, szőlőérés, szüret, alkoholos erjedés, pinceműveletek…stb.) tisztázása mellett, avatott szakmai előadók segítségével megismerkednek a borászok és vendéglátók szakkifejezéseivel, a bor felszolgálásának, fogyasztásának, tárolásának szabályaival. Megismerhetik a borok kívánatos jegyeit és értékeit, valamint azok betegségeit és hibáit.
A program során kiemelt jelentőséget kap a borok értékelésével, kóstolásával kapcsolatos gyakorlati jellegű tudásanyag elsajátítása ill. átadása. A résztvevők nem csupán elméleti, de borász-technológiai és gasztronómiai ismeretekkel is gazdagabbak lesznek. Magabiztosabbá és tudatosabbá válnak a borszaküzletek polcai előtt, tájékozottságuk nem csupán a baráti pincékben, de az elegáns éttermekben tett látogatások során is egyértelművé válik. A Vinorum Borszeminárium négy napos vidám program, pincelátogatással, borkóstolással, éttermi bemutatóval mindazok számára, akik szeretnék elmélyíteni ismereteiket a borok világában.

A Borszeminárium végén a résztvevők az elhangzott és átadott ismeretanyagról, előzetesen ismertetett feltételek mellett számot adhatnak. Eredményes beszámolót követően a résztvevő a Vinorum Borszeminárium elismerő oklevelét veheti át.


Szépalmai Párbajnokság
A párbajnokság egy olyan verseny-jelleggel megrendezésre kerülő csapatépítő program, amelyen - a megszokottól eltérően - nem egy, hanem legalább két különböző cég alkalmazottjai vesznek részt.
A program során a szokásos csapatépítő tréningek élménye és tanulságai mellett vérbeli versengésre és valódi megmérettetésre nyílik lehetőség: a csapatok hozzáállása, összetartása, küzdeni akarása és teljesítménye összehasonlítható és értékelhető lesz.
A program megszervezése során törekszünk rá, hogy a résztvevő vállalkozások lehetőség szerint egymás üzleti versenytársai, vagy hasonló ill. kapcsolódó területeken működő cégek ill. intézmények legyenek, így nyilvánvalóan presztízskérdéssé válik a minél jobb eredmény elérése, az ellenfél legyőzése.

A programban résztvevő cégek azonos vagy hasonló számú (pl. 15-15, 20-20 fő) alkalmazottat delegálnak a megmérettetésre, akik mint egy válogatott képviselik saját munkaadójukat. A résztvevők kiválasztása a vállalkozások megfelelő szintű vezetőinek feladata.

A program célja:
* csapatépítés a vállalaton belül
* kapcsolatépítés a vállalaton kívül
* kikapcsolódás, szórakozás, feltöltődés
* incentive-jelleg: a résztvevők az adott vállalat delegáltjai, akik abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy képviselhetik a céget, miközben minden bizonnyal remekül érzik magukat.

Geocaching
A vadregényes erdei útvonalak közelében az utóbbi években elterjedt gps-es kincsrejtők és kincskeresők (geocaching) izgalmas rejtekhelyeket vontak be a játékba. Szépalma környezetében is található ilyen kincsesláda, nem is akármilyen. Szélesség N 47° 17,0520' Hosszúság E 17° 47,5260' Magasság: 489 m (Cukicacher) Jó keresést kívánunk!

Sportolás, szórakozás

Asztalitenisz, Csocsó, Darts, Foci pálya, Kosárlabda pálya, Fedett medence, Röplabda pálya, Sporteszköz kölcsönzés, Lovaglás

Rendezvények

A hely alkalmas konferenciák megtartására
  • Termek száma: 1
Technikai felszereltségünk:
CD lejátszó, Tábla, flipchart, Vetítővászon

Szeminárium termeik 15-től 140 főig alkalmasak meetingek, szemináriumok és konferenciák megrendezésére.

Több mint egy évtizedes szoros együttműködésük van hazai és nemzetközi trénerekkel, szervezetfejlesztő és rendezvényszervező vállalkozásokkal, megrendelőik elképzeléseinek széleskörű, és magas színvonalú megvalósítását garantálják.

További technikai felszereltség: pin wand flipchart, dvd-, és cd-lejátszó, VHS-lejátszó, írásvetítő, vetítővászon, televízió, laptop, diavetítő, projektor, hangosítás, szinkrontolmács berendezés.

A szálloda szomszédságában található csárda 40-50 fős csoportok éjszakába nyúló zavartalan mulatozásának kiváló helyszíne.

Hasznos tudnivalók

Összes szobák száma:
40 db
Éttermek száma:
1
Elfogadott fizetőeszközök: Üdülési csekk
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.