xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Magyarország > Mór > Hétkúti Wellness Hotel

Hétkúti Wellness Hotel_Magyarország_szállás_magyarorszagiutazas.hu
Szállás neve:

Hétkúti Wellness Hotel

Típusa:
Wellness szálloda
Kategóriája:
xutazas.huxutazas.huxutazas.huxutazas.hu
Elhelyezkedése:
Természetben Térkép
Szállás címe:
Magyarország - Közép-Dunántúl régió, 8060 Mór, Dózsa Gy. u. 111.
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Hétkúti Wellness Hotel

Ezernyi jóval a Vértes lábánál, az Ezerjó hazájában. Engedje, hogy kényeztessék az érzékek és ízek világában. Teljes körű wellness és lovas szolgáltatások kellemes környezetben.

Felszereltségek

Kerthelyiség, Orvosi ellátás elérhető, Parkoló, Légkondícionált épület, Háziállat vihető, Wellness/spa center
Megközelítés:

Budapesttől (90 km):
Autóval: M7-es autópályán Székesfehérvárig, majd a 81-es úton Győr irányába.
Autóbusszal: közvetlen buszjárat a Népligetből Budapesttől Mórig, vagy átszállással Székesfehérváron keresztül.
Vonattal: a Keleti ill. Nyugati pályaudvartól Székesfehérvárig, majd Székesfehérvár-Komárom vasútvonalon Mórig.

Bécstől (180 km):
Autóval: a Schwechati repülőtértől az A4-es, majd Hegyeshalomtól az M1-es autópályán Győrig, innen a 81-es úton Székesfehérvár irányába.
Vonattal: a Westbahnhoftól Győrig, majd átszállással Komárom-Székesfehérvár irányába Mórig.

A busz- és a vasúti pályaudvartól kérésre transzfert biztosítanak.

Étkezés

Ellátás: büféreggeli, de felárért igényelhető félpanziós ellátás is (menüsoros vacsorával)

Az idilli környezet mellett kitűnő konyhával várják a kedves Vendégeiket. Kínálatukban a nemzetközi konyha remekei mellett előkelő helyet foglalnak el a tradícionális sváb ételek. Amennyiben az egészszéges életmódot és a könnyű ételeket részesíti előnyben, étlapuk kímélő ételeit ajánlják. De igény szerint a konyhafőnök a wellness jegyében külön ételajánlatot is összeállít vendégeik részére.

Szállodabár

Érdekességek, látnivalók a közelben

Lovaskocsis kirándulások: Mór régi utcáin, történelmi épületek között haladva, borospince-látogatással egybekötve ismerhető meg a kedves, nyugodt város.

Kocsikázás Pusztavámra a Galloway-farmra, ahol megismerhetik az első magyarországi Galloway bio-marhatelepet. Napközben és a kocsin is frissítőkkel, elemózsiával szolgálnak,a farmon piknik, kirándulási és egyéb szabadidős lehetőség várja az érdeklődőket.

Csókakői lovaskocsis kirándulás során a Vértes-hegység csodálatos panorámája tárul a vendégek elé. Csókakőre érve borkóstolós, pálinkás pihenő és egy kis elemózsiát szolgálnak egy családias borospincében a vár alatt. A pihenő után megtekinthetik a várat, majd indulás a Struccfarmra, ahol kb. 70-80 madarat tekinthetnek meg az 1 napostól egészen a kifejlett családokig. Késő délutáni program borkóstolós vacsora egy helyi borospincében. Visszautazás a szállodába autóbusszal.

Borkóstolás a Móri Borvidéken:
A Móri Borvidék kitűnő borait kóstolhatják meg a történelmi Pincesor borospincéiben, ahol szakszerű és nagyon hangulatos program keretében kitűnő borászok és borosgazdák mutatják be a vidék hagyományait, jellegzetes borait.

A városközpontban található Öreg Prés Éttermük 300 éves eredeti présház borospincéjében lehetőség van a borvidék legkiválóbb borainak a megkóstolására. Vásároljon náluk borútlevelet és nyerje el a "Móri Borbarát" címet, melynek feltétele 5 pince végiglátogatása, a jó bor hírének öregbítése, pincejárás-borkóstolás.
Borkóstolási lehetőségekről érdeklődjön a recepciónál.

Grill-party:
A Lovaspark kitűnő lehetőséget kínál bográcsos szabadtéri estek, grill-partyk szervezésére, melyet igény szerint a tónál biztosítanak cigányzene kíséretében.

Kemencés ételek készítése:
Öreg Prés Éttermük udvarán részese lehet a régmúltat felidézve igazi kemencés ételek készítésében, megkóstolhatja házi kenyeret, és hamuban sült pogácsát is.

Táncház:
Ismerkedjen meg magyar tájegységek jellegzetes táncaival, legyen vendégük egy kellemes délutáni programon, ahol nem csak táncokat, de magyar népdalokat is megtanulhat.

Esti programként kínáljuk:
* Tábortűzön készíthető ételek meghitt hangulatban, a múlt tábori emlékeit felidéző gitárzenével, énekléssel
* Zenés estek igény szerint jazz dalokkal, hastáncbemutatóval vagy standard és latin táncokkal fűszerezve
* Nosztalgia bál a 60-as évek hangulatát idézve
* Karaoke-party tüzes koktélokkal Zöld Alma Bárunkban

Horgászat:
Aki egy kis nyugalomra vágyik és szeretne kikapcsolódni, vegyen részt egy éjszakai vagy délutáni horgászaton. A vendégeket lovaskocsival vagy kisbusszal viszik ki a horgásztóhoz, ahol lehetőség nyílik egy- és kétbotos horgászatra is. Halfajták: ponty, amur, csuka, harcsa, egyéb. A vendégeknek piknikkosarat biztosítanak. Havonta egyszer halászléfőző és horgászversenyt is szerveznek!

Vadászat:
A környék kitűnő lehetőséget kínál vadászatra, legyen az vaddisznó, őz, szarvas, muflon vagy akár vadkacsa. Bővebb információt kérjen a Hétkúti Wellness Hotel munkatársaitól!

Egyéb programok:
* Legyen része egy extrém élményben, tekintse meg madártávlatból a várost és a Hétkúti Lovasparkot siklóernyővel vagy motoros sárkányrepülővel!
* Korhű ruhába öltözőtt íjászokkal ismerhetik meg ezt a különleges sportágat, kérésre ijászbemutatót is szerveznek!
* Aki négy keréken kívánja a Vértes lankáit felfedezni, vagy akár ügyességi versenyen szeretne részt venni akkor kérésre felépítik a szálloda mellett a QUAD-pályát, ahol nagyszerű élményben lehet része.
* Kalandos dzsiptúra a Vértesben, kérésre barlangászattal összekötve.

Látnivalók, kirándulási lehetőségek:

Csókakő (8 km)
A XIII. században keletkezett község látnivalói közé tartozik a magasba nyúló szirten épült vár, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és a Móri-árokra. A móri Borvidékhez tartozó község híres bora az Ezerjó, mely sokak szerint ezen a tájon terem a legjobb minőségben. A táj szépségének köszönhetően az utóbbi évtizedekben a csókakői hegyoldal borpincékkel, hétvégi házakkal népesült be és kedvelt kirándulóhely.

Bodajk (8 km)
Bodajkot a legősibb Mária kegyhelynek tartják, híres zarándokhely. Itt található a XIX. században épült Hochburg-Lamberg kastély. Történelmi múltján és vonzó külső arculatán kívül Bodajkot a közeli Gaja-völgy tette híressé, mely minden évszakban kellemes időtöltést kínál a turistáknak, vadászoknak. A síelést kedvelők számára felvonóval ellátott sípálya kínál sportolási.

Fehérvárcsurgó (12 km)
A Mórtól 12 km-re levő falucska arra az Árpád-kori településre épült, amelynek nagy része elpusztult a török hódoltság alatt. A történelmi település egyik nevezetessége az 1844-ben épült Károlyi kastély, melyből gyönyörű kilátás nyílik az alatta elterülő völgyre. A falu melletti víztározó nyáron fürdési lehetőséget, az év nagyobb részében horgászást és pihenést kínál a vendégeknek.

Majk (25 km)
Kedvelt kirándulóhely a Vértes északi részén, tőlünk kb. 25 km-re található Majk. Legfőbb nevezetessége a Kamalduli Remeteség XVIII. századból fennmaradt épületegyüttese, melyben a szerzetesrend egészen 1782-ig működött, majd feloszlatták. A lakóházakat, a templomot és a főépületet ma idegenforgalmi célokra hasznosítják és múzeumként is látogatható.

Székesfehérvár (26 km)
Magyarország és Közép-Európa egyik legősibb települése, a középkori magyar királyi koronázóváros. Múltja és jelene miatt az egyik legjelentősebb magyar település. Közigazgatási központ, megyeszékhely. Tőle kb. 5 km-re fekszik Tác község, melynek határában található a római kori ásatások helyszíne a Gorsium-Herculia régészeti park. A romterület, a feliratos vagy mitológiai jeleneteket ábrázoló kövek apró tárgyak és szobrocskák szemléletesen vallanak a római kori Pannónia kultúrájáról. Évente kétszer, április végén és július végén nagyszabású program, kirakodóvásár és szabadtéri játékok is várja itt az érdeklődőket.

Zirc (28 km)
Az ország legmagasabban fekvő kisvárosa megőrzött történelmi emlékeivel, kulturális programjaival, szolgáltatásaival és családias hangulatú vendégszeretetével kiemelkedő idegenforgalomra tett szert. Itt található a nemzetközi hírű arborétum, melynek 20 hektáros területén a föld minden részéről telepített fák és növénykülönlegességek között többszáz éves példányok kínálnak páratlan látnivalót.

Bakonyi kirándulás - Jásd, Tés, Bakonynána (kb. 12 km)
Kellemes erdei kirándulásra is indulhatnak a Bakonyba. A jelölt túraútvonalak közt kitérőt tehetnek Jásdon és Tésen is, ahol gyönyörködhet a szélmalmokban, továbbhaladva az erdei úton Bakonynána irányba leszakadó magas mészkőfalak között a Római-fürdőként ismert vízesésbe ömlik alá a víz.

Kastélytúrák Fejér megyében
Aki pedig kedveli a kastélyokat, jó helyen jár, hiszen a környék kiválóan alkalmas arra, hogy igazi XVII. századi hangulatban érezze magát az itt található pompás kastélyokban.

Túraprogramok

A bakancsos turizmus szerelmesei kedvelt kirándulóhelyeket fedezhetnek fel a Vértes hegység vadregényes tájain.

Sportolás, szórakozás

Asztalitenisz, Horgászási lehetőség, Nyitott/szabadtéri medence, Fedett medence, Lovaglás

Rendezvények

A hely alkalmas konferenciák megtartására
  • Termek száma: 1
Technikai felszereltségünk:

A szálloda kitűnő helyszíne konferenciáknak, tréningeknek, szabadidős-sportprogramoknak, esküvőknek, családi és egyéb rendezvényeknek. A Lovaspark körül található 29 hektáros park outdoor tréningek, csapatépítő programok lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

Vértes terem:
A terem kitűnően alkalmas szemináriumok, tárgyalások, meetingek lebonyolítására.

Alapterület: 30 m2
Természetes fény: van
Sötétítés: van

Befogadóképesség:
állófogadás: 25 fő
széksoros elrendezés: 30 fő
iskolapados elrendezés: 20 fő
"U" alakú elrendezés: 20 fő

Teremburkolat: taposó, szőnyeg
Technikai felszereltség: TV, írásvetítő, vetítővászon, diavetítő, dvd-lejátszó, videó-lejátszó, flip-charte, pin-wand, CD-lejátszó, kazettás magnetofon, notebook

Lovarda terem:
A különterem kiváló helyszíne konferenciáknak, céges tréningeknek és egyéb nagyobb létszámú rendezvénynek.

Alapterület: 40 m2
Természetes fény: van
Sötétítés: van

Befogadóképesség:
állófogadás: 60 fő
széksoros elrendezés: 60 fő
iskolapados elrendezés: 40 fő
"U" alakú elrendezés: 30 fő

Teremburkolat: taposó, szőnyeg
Technikai felszereltség: TV, írásvetítő, vetítővászon, diavetítő, dvd-lejátszó, videó-lejátszó, flip-charte, pin-wand, CD-lejátszó, kazettás magnetofon, lap-top

Kandalló terem:
A kellemes hangulatú terem lehetőséget kínál esküvők, bálok, nagylétszámú konferenciák, fogadások megrendezésére.

Alapterület: 120 m2
Természetes fény: van
Sötétítés: van

Befogadóképesség:
állófogadás:100
széksoros elrendezés: 110
iskolapados elrendezés: 70
"U" alakú elrendezés: 70
kör alakú elrendezés:40

Teremburkolat: padlószőnyeg és taposó
Klíma: van
Technikai felszereltség: TV, írásvetítő, vetítővászon, diavetítő, dvd-lejátszó, videó-lejátszó, flip-charte, pin-wand, CD-lejátszó, kazettás magnetofon, projektor, laptop

Gálasátor:
Tavasztól őszig vendégeink rendelkezésére áll gálasátrunk, mely fő színtere nagy létszámú esküvőknek. A sátor kongresszusok és konferenciák lebonyolítására is alkalmas.

Maximális férőhely: 200 fő

Hasznos tudnivalók

Éttermek száma:
1
Elfogadott fizetőeszközök: Üdülési csekk
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.