xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Magyarország > Miskolc-Lillafüred > Tókert Panzió

Tókert Panzió_Magyarország_szállás_magyarorszagiszallasok.hu
Szállás neve:

Tókert Panzió

Típusa:
Panzió, fogadó
Kategóriája:
Elhelyezkedése:
Vízparton Térkép
Szállás címe:
Magyarország - Észak-Magyarország régió, 3517 Miskolc-Lillafüred, Lillafüred, Erzsébet sétány 3.
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Tókert Panzió

A Hámori-tó partján, a Palotaszálló szomszédságában teraszos "villakertben" található, a három épületből álló fogadó-panzió.

Lillafüred az ország egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelye. Nevezetességei a helyek koronázta völgyben fekvő Hámori tó, a Szinva patak vízesése. A hegyek mélye barlangokat rejt. Közülük kiemelkedő az István Cseppkőbarlang, melyet asztmatikus betegek gyógyításában is alkalmaznak. A környék kitűnően alkalmas nagyvad vadászatra (szarvas, muflon, vaddisznó).

Felszereltségek

24 órás recepció/portaszolgálat, Kerthelyiség
Megközelítés:

- Személygépkocsival: Budapest felől az M3-as autópályán, majd az M30-as főútvonalon kb. 2 óra alatt. Az M30-as autópályát a "Miskolc-Dél" lehajtón elhagyva, a "Lillafüred" táblákat követve lehet a szállodát a legegyszerűbben megtalálni.

- Vonattal: A "Miskolc-Tiszai pályaudvarra" érkező vonatról az 1-es villamossal a végállomásig ("Diósgyőr városrész"), majd onnan pedig az 5-ös vagy 15-ös buszokkal a "Palotaszálló" megállóig utazva közelíthető meg a szálloda.

- Helyközi autóbusz járattal:
A "Miskolc-Búza tér" állomásra érkező buszról az 1-es autóbusszal a végállomásig ("Majális park"), majd onnan pedig az 5-ös vagy 15-ös buszokkal a "Palotaszálló" megállóig utazva közelíthető meg a szálloda

Étkezés

Ellátás: bővített kontinentális reggeli. félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető étlapról választhatóan.

Érdekességek, látnivalók a közelben

Lillafüredi vízesés:az ország legnagyobb vízesése a Hotel Palota melletti függőkerten keresztül közelíthető meg.Távolság a szállodától: gyalog kb. 5 perc.

Anna mésztufa barlang:
barlanglátogatás túravezetővel, óránkénti túraindulással. A barlang májustól szeptember végéig tart nyitva. A vezetéshez min. 10 főre van szükség, de naponta egyszer létszámfüggetlen túrát is vezetnek.Távolság a szállodától: a függőkerten keresztül, gyalog kb. 10 perc.

Szent-István cseppkőbarlang: barlanglátogatás túravezetővel, óránkénti túraindulással. A barlang egész évben megtekinthető. A vezetéshez min. 10 főre van szükség, de naponta egyszer létszámfüggetlen túrát is vezetnek.Távolság a szállodától: a lillafüredi parkon keresztül, gyalog 15 perc.

Erdei kisvasút: a Hotel Palota kertje mögött az alagúton keresztül sétálva érhető el a lillafüredi megálló.Távolság a szállodától: gyalog kb. 5 perc.
Útvonal:
- Garadna irányába: végig a Hámori-tó partján, Újmassa, Pisztrángtelep, Garadna
Vonat menetidő: kb.15 perc (oda-vissza: kb. 40 perc)
- Miskolc irányába: Diósgyőri Papírgyár, Diósgyőri vár, Miskolc - Kilián városrész
Vonat menetidő: kb.30 perc

Erdészeti múzeum és vasúttörténeti kiállítás: a garadnai kisvasút végállomásnál található.
Távolság a szállodától: kisvasúttal kb. 15 perc

Herman Ottó emlékház:
a lillafüredi Erzsébet sétányon található kiállítás a természettudós Bükk-hegységhez való kötődését mutatja be. Az emlékház a polihisztor öregkori lakóhelyéből került kialakításra.Távolság a szállodától: a lillafüredi parkon keresztül gyalog kb. 20 perc.

Miskolctapolca - Barlang- és Gyógyfürdő:
európában egyedülálló barlangi fürdőzési lehetőség. A fürdő egy rövidebb téli karbantartási időszakot kivéve egész évben látogatható. Napközben 9.00-18.00 óráig látogatható.Távolság a szállodától: kb. 20 km

Miskolctapolcai bobpálya:
az ország ötödik alpesi bobpályája Miskolctapolcán, a Barlangfürdő közelében található. A tölgyerdőn keresztül vezető pálya hossza 800 méter, a szintkülönbség a legelacsonyabb és legmagasabb pontja között kb. 54 méter. Télen nyáron egyaránt remek szórakozás.
A kiindulási pont a Barlangfürdő nyári kijárata közelében található. A bobokat egy felvonó juttatja a pálya legmagasabb pontjára. A sebességet mindenki a saját vérmérsékletének megfelelően maga szabályozhatja.
A pálya nyáron 10.00-22.00 óráig, a téli szezonban (októbertől) 18.00 óráig tart nyitva.Távolság a szállodától: kb. 20 km.

Hasznos tudnivalók

Éttermek száma:
1
Elfogadott fizetőeszközök: Üdülési csekk
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.