xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Spanyolország > Mallorca > Oleander

Oleander_Mallorca_szállás_mallorcaiutazas.hu
Szállás neve:

Oleander

Típusa:
Hotel, szálloda
Kategóriája:
xutazas.huxutazas.huxutazas.hu
Elhelyezkedése:
Tengerparton Térkép
Szállás címe:
Spanyolország - Mallorca, Mallorca, 070610 Playa de Palma
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Oleander

Ideális,békés környezetben, Playa de Palma központjához közel helyezkedik el, kb. 100 m-re a homokos tengerparttól, kb. 12 km-re a fővárostól, kb. 6 km-re a repülőtértől és kb. 4 km-re a sziget legnagyobb csúszdaparkjától. Közvetlen közelében buszmegálló és orvosi ügyelet és rendőrség is található.

Felszereltségek

24 órás recepció/portaszolgálat, Kerthelyiség, Autóbérlés, Bankkártyás fizetési lehetőség, Konyha, Parkoló, Felvonó/lift, Széf, Internet
Megközelítés:

A szálloda Playa de Palma központjától nem messze, 12 km-re a fővárostól, kb. 6 km-re a repülőtértől és kb. 100 méterre a homokos tengerparttól található.

Étkezés

A szállodában ebédlő és bárok várják a  kedves vendégeket.

Szállodabár

Érdekességek, látnivalók a közelben

Mallorca
A sziget úgy fest, mintha két nagy darabot kikanyarítottak volna belőle, hogy abból alakítsák ki Bahia (öböl) de Alcudiát északkeleten és Bahia de Palma-t délnyugaton. A sziget nyugati oldalán végighúzódó Sierra de Tramuntana hegyvonulata óvja a szigetet az északi szelektől. A sziget közepe a leglaposabb rész.
Nyilvánvaló, hogy a turizmus Mallorca legfőbb bevételi forrása, de azért nem függ teljes egészében a turisták tömegétől. A sziget belső területein a teraszos földmőveléssel, amit több mint ezer évvel ezelőtt alakítottak ki, még ma is különféle gabonafajtákat termesztenek, valamint itt van Spanyolország cipőkészítő iparának egyik központja is.
Palma de Mallorca a legfőbb szolgáltató központ, és a Baleárok politikai fővárosa. A Baleár-szigetek Autonóm Közösségének kormánya és parlamentje szintén ebben a városban kapott helyet, ahol a várostervezéssel, turizmussal és közlekedéssel kapcsolatos legfőbb döntéseket hozzák.
Nagy mulasztás lenne egy mallorcai tartózkodás alkalmával végig a szálláshely közelében maradni, hiszen a sziget rendkívül változatos, és korántsem mindenhol zsúfolt és kiépített. Igencsak érdemes felkutatni Mallorca rejtettebb zugait is. A legfőbb jutalom az, hogy az ember maga fedez fel magának eldugott öblöket, strandokat, amikről talán még a turistairodák sem tudnak.

Palma De Mallorca
Palma de Mallorca, a sziget és az egész Baleárok fővárosa, egy hatalmas, kifinomult, kozmopolita város. A csodálatos, rejtett öbölben épült Palma városa az egész szigetcsoport közigazgatási, hivatali és turistaipari központja, valamint jelentős tengerészeti gócpont. Itt találjuk a legelőkelőbb szállodákat, éttermeket, szórakozóhelyeket és a hírességek otthonait. Palma városát a rómaiak alapították, a mohamedán időkben kulcsfontosságú város volt, majd amikor a keresztény seregek a 13. században meghódították és az Aragóniai Királyság része lett, jelentősége egyre nőtt. A város mindig is egy földközi-tengeri csomópont volt, és az idelátogatónak nyilván szemet szúr az az itáliai hatás, ami a várost virágkorában, a 14-15. század éveiben érte.
A városnak 3 elkülöníthető része van. Az egyik a régi negyed, másnéven Óváros, ami századunk elejéig körül volt falazva, ennek a katedrális a központja. Az öböl mentén nyugatra találjuk a modern, új várost. A harmadik városrész a kikötő és a sétálónegyed, a Paseo Maritimo, közvetlenül a katedrális alatt, magában az öbölben.
Sportolási lehetőségek: Palmán az egyik legnépszerőbb sport a vitorlázás, a jachtklubok a kikötőben vannak. A legtöbb szálló és üdülőközpont szinte minden sportlehetőséget tud kínálni, ezenkívül információval szolgál a vitorlázással, szörfözéssel, vízisízéssel és egyéb sportágakkal kapcsolatban.

El Arenal:
El Arenal főtere minden héten kirakodóvásárral várja az érdeklődőket, a központjában lévő éttermekben, szórakozóhelyeken és üzletekben pedig lehetőség nyílik a spanyol konyha remekeinek megízlelésére, kikapcsolódásra és vásárlásra.

Playa De Palma:
A homokos tengerparton kb. 6 km hosszan húzódó üdülőövezet központja Playa de Palma, mely üzletsorok és szórakozóhelyek színes kavalkádja. A hely hangulata mindenkit magával ragad és táncra csábít. Érdemes a pezsgő éjszakai életet is megnézni a parton közlekedő kisvasútról, vagy lovaskocsikról.

Sportolás, szórakozás

Asztalitenisz, Biliárd, Játékterem, Nyitott/szabadtéri medence, Fedett medence, Kerékpár bérelhető

Rendezvények

A hely alkalmas konferenciák megtartására
  • Termek száma: 1
Technikai felszereltségünk:

A szállodában fax-, internet- és postai szolgáltatások állnak a vendégek rendelkezésére, valamint egy konferencia terem is van a szállodában, mely lekérés után áll a vendégek rendelkezésére.

Hasznos tudnivalók

Tengerpart:
Homokos
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.