xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Magyarország > Kalocsa > Wellness Hotel Kalocsa

Wellness Hotel Kalocsa_Magyarország_szállás_magyarorszagiszallasok.hu
Szállás neve:

Wellness Hotel Kalocsa

Típusa:
Wellness szálloda
Kategóriája:
xutazas.huxutazas.huxutazas.huxutazas.hu
Elhelyezkedése:
Belvárosban Térkép
Szállás címe:
Magyarország - Dél-Alföld régió, 6300 Kalocsa, Szentháromság tér 4.
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Wellness Hotel Kalocsa

1750 óta álló, felújított műemlékszálló a kisváros főterén található. Kalocsa ezeréves város, érseki székhely, a magyar népművészet kiemelkedő helyszíne, a fűszerpaprika nemesítés "hazája".

Felszereltségek

24 órás recepció/portaszolgálat, Parkoló, Széf, Szobaszervíz, Háziállat vihető, Internet, Wellness/spa center
Megközelítés:

- Budapestről az E73-as majd az 51 es úton lehet megközelíteni.

Étkezés

Ellátás: félpanzió (büféreggeli, 4 fogásos menüsoros vacsora)

Asztrik Étterem
Szeretettel várjuk az Asztrik Étteremben, mely hangulatos céges és magán rendezvények lebonyolítására alkalmas. Igényeikhez igazodva vállaljuk családi, baráti, vállalati összejövetelek megrendezését. A 80 fős Asztrik Étterem a hozzá tartozó két különteremmel (konferenciaterem   100 fő, borpince   30 fő) és hangulatos belső udvarunkon felállítható rendezvénysátorral kitűnő helyszín lehet konferenciák, állófogadások, esküvők, kerti partik, osztálytalálkozók és egyéb hivatalos vagy ünnepélyes rendezvények számára.

Szobaszerviz: 7-22 óráig.
Asztalfoglalás: Tel.: +36 78/561-200
E-mail: rendezveny@hotelkalocsa.hu


Étterem nyitva tartása:

- 12-15 óra
- 18-22 óra

Érdekességek, látnivalók a közelben

Fakultatív programlehetőségek:

Hajózás: 1 órás Dunai hajózás 7 személyes luxushajóval. Családoknak, fiataloknak és mindazoknak, akik szeretik a sokszínű forgatagot és a változatos programokat

Sétrepülés: Mikor kisgyermeket megkérdezel, hogy mi leszel, ha nagy leszel. Sokan adják azt a választ, hogy PILÓTA. Ez a voonzódás és ez a gyermek ott él mindnyájunkban, csak felnőttként már nem foglalkounk az álmainkkal. A tárgyak hamar elértéktelenednek, de az élmények életfogytig tartanak. Ezért ajánljuk vendégeink részére ezt a nagyszerű programlehetőséget, mely örök élménnyé válhat bárki részére. Programunk időtartalma kb 1 óra , mely tartalmazza a városnézést illetve a sétarepülést a kívánt tájegység felé.

Ejtőernyőzés  tandemugrás: AKIK A FELHŐKET FELÜLRŐL LÁTJÁK - Mi is az a tedemugrás? Egy olyan rendszer, melyet arra fejlesztettek ki, hogy bármiféle előképzettség nélkül is átélhesd mindazt az élményt, amit az ejtőernyőzés nyúj!

Kiugrás 3000-4000 méteres magasságból, 45-60 másodperc szabadesésé, ereszkedés és földetérés. A tandemugrás lényege, hogy egy tapasztalt, több ezer ugrásos tandempilótával hajtod végre az ugrást. Egy heveder-rendszerrrel vagy a pilótához rögzítve, és szinte semmit sem kell csinálnod, csak élvezni a szabadesést.

Siklóernyőzés: Gondolom sokan nem tudják, hogy miről is van szó pontosan. Nos, ez a repülés legfiatalabb és legkötetlenebb fajtája. Úgy néz ki a dolog, hogy az ember fölvesz egy nagyobbacska hátizsákot, ebben van a siklóernyő, ami nem tévesztendő össze sem az ejtőernyővel, sem annak egy fajtájával, a paplanernyővel. Az érzés szinte leírhatatlan. Az ember tudásától, kedvétől, időjárástól és az ernyője képességeitől függően sokféle stílusban repülhet.

Pusztaprogram Bakodpusztán: A nagyvárosok lüktető életéhez szokott ember talán nem is sejti, karnyújtásnyira vannak csupán a természet elérhető szépségei: a széltől hajladozó ártéri erdők és vadvizek csodálatos flórája és faunája, a paraszti élet immár elfeledett relikviái és háziállatai, amelyek mára szinte az egész világon a múlt iránt érdeklődő ember érdeklődésének előterébe kerültek. A kétszáz hektáros területen olyan ritka állatfajtákkal találkozhatnak, mint a honfoglalás kora óta ismert magyar szürke marha, mangalica konda, ciframénes, vagy éppen a gyermekek kedvencei, a szemtelenül "követelőző" szamárcsikók. Üdvözlésként hagymás paprikás zsíroskenyérrel, borral kínálják a résztvevőket, akik a lovasbemutató során bepillantást nyerhetnek ember és ló évezredes, titokzatos kapcsolatába. A csikósok és lovak csodálatos összhangja, a négyesfogat-hajtás eleganciája, a pusztaötös lélegzetelállító látványa emlékezetes élményt jelent. A "szép juhászné" pálinkával, pogácsával kínálja a vendégeket, közben tárogató zenéje szól, mely messze elhallatszik a pusztába. Itt zajlik a program leglátványosabb része a méneshajtás. A kocsikázást istállólátogatás zárja, ahol a vendégek megsimogathatják az új jövevényeket, a kiscsikókat.

Kocsikázás: Különleges élmény vendégeinknek a pusztai kocsikázás, melynek során megismerkedhetnek a kunsági puszta és a Sárköz sajátos hangulatával, a nehéz paraszti munkával.

Lovaglás: kétszáz hektáros területen a látogatók változatos és pergő ritmusú bemutató során bepillantást nyerhetnek ember és ló évezredes, titokzatos kapcsolatába. A csikósok és lovak csodálatos összhangja, a négyesfogat-hajtás eleganciája, a pusztaötös lélegzetelállító látványa emlékezetes élményt jelent. Próbát tehetnek lovaglásból és a fogathajtás tudományából a vendégek is.

Hajósi borkóstoló: Megérkezés után a család pincészetének bemutatása borkóstolással, majd egy látványokban gazdag séta az Európában egyedülálló 1200 présházból álló pincefaluban. A Kovács család hagyományos löszfalba vájt pincéjében praktikus nyakba akasztható poharak segítségével folytatódik a borkóstolás. A pincefalu nevezetes utcáin más pincegazdák borait is megízlelhetik. Mindezt a falu hagyományaihoz illo sváb harmonikaszó teszi felejthetetlenné. Visszaérkezvén a Borházba a Hajósi Hagyományőrző Néptánccsoport hangulatos, vidám előadását láthatjuk. Egy jellegzetes pincepörkölt vagy egy sváb ízeket rejtő hidegtál teheti még emlékezetesebbé ezt a szép napot. Vinotékánk gazdag kínálatából megvásárolhatóak a tetszésüket elnyert borok. Szeretettel várjuk Önöket a "Szőlő és a Bor Nemzetközi Városába"!

Szekszárdi borkostoló: Szívesen látjuk mindazokat, akik szeretnek pihenni, jó borokat inni, s a régi ízekre alapozott vendéglátást igénylik.

Évszázados családi hagyományokra épül a mai Fritz Pincészet. Tipikus családi vállalkozás ez, 11 hektár szőlőterülettel, éves 50 - 60.000 palacknyi kiváló minőségű borrokal. Nem csak a borok kiválóak, de a borbemutatóhellyel, amely egy földalatti kupola, valójában a bor szentélyének, katedrálisának nevezhető.

Orgonakoncert a Kalocsai Főszékesegyházban: A város felé közeledő látogató figyelmét már messziről felkeltik az 1000 éves érsekség Főszékesegyházának égbetörő tornyai. Kalocsa államalapításunk óta érseki székhely, a magyar katolikus egyház jelentős központja. 1002-ben Szent István alapította az érsekséget, de előtte is működtek térítőpapok a környéken. A ma látható székesegyház a negyedik ezen a helyen, a hazai egyházi építészet egyik kiemelkedő példánya. Első érseke Boldog Asztrik volt, aki pécsváradi apátként a koronát II. Szilveszter pápától István királynak hozta.

A szentéllyel átellenben, a bejárat felett húzódik a hatalmas, méltóságteljes méretű orgona, mely 3 manuálos, pedálsoros, 64 regiszteres és 4668 sípja van. A templom felszentelésekor a leckeoldalon lévő oratóriumba készült egy 6 változatú orgona, melyet 1774-ben 28 változatúra építettek át. 1876-ban Haynald érsek a pécsi Angster cégtől rendelte meg a 3 manuálos, 45 regiszteres orgonát a bejárat feletti kórusra. Ennek cin sípjait az I. világháborúban elvitték. 1923-ban Angster József pécsi orgonaépítő 3 manuálos, 50 regiszteres, 3560 sípos orgonát tervezett a templomnak, ezt 1985-ben alakították át és bővítették. A kórust három boltíves árkád tartja, a középső kosáríves, a két szélső félköríves. A kórus középső tartóívén olvashatjuk latinul: "Uram, szeretem a te házad ékességét".

Érseki Palota, Érseki Kincstár, Paprika Múzeum:
A belváros szívében, a Szentháromság tér 18. századi épületei ma is őrzik a hely történelmi hangulatát, s az ezer éves múlt fennmaradt emlékei megtekinthetők ezekben az épületekben és az ott működő intézményekben. A Kalocsai Főegyházmegyei Gyűjtemények három helyszínen fogadják a látogatókat:

Az Érseki Palota épületében (Szentháromság tér 1.) található a Főszékesegyházi Könyvtár, mely páratlanul gazdag kódexekben és a könyvkiadás első évtizedeiből származó ősnyomtatványokban. Legfontosabb látványossága Patachich Ádám érsek (1776-1784) nagy körültekintéssel és művészi ízléssel berendezett barokk olvasóterme, mely   köszönhetően a kötetek egységes, időtálló aranyozott bőr kötésének   ma is eredeti fényében ragyog. Ebben a gyönyörű enteriőrben kapott helyet a Könyvtár könyvtörténeti kiállítása is.

A tér túloldalán, a Főszékesegyház szomszédságában található az Érseki Kincstár, melynek Katona István (1732-1811) történetíró-kanonok háza ad otthont (Hunyadi u. 2.). A Kincstár állandó kiállítása igen változatos tárgyanyaggal mutatja be az ezer éves kalocsai érsekség történetét (faragott kövek, középkori főpapi sírlelet, ötvöstárgyak, liturgikus ruhák és eszközök, kéziratok, oklevelek, berendezési tárgyak, faszobrok, festmények, üvegablakok, porcelánok stb.). A házban megtekinthetők a kalocsai születésű, de 1956 után évtizedeken át Rómában élő és alkotó Prokop Péter (1919-2003) pap-festőművész munkái is.

A Szentháromság tér közelében található a Paprika Múzeum, mely ugyancsak egy régi kanonokházban, az ún. Szent István házban (Szent István út 6.) kapott helyet. A ház padlásterében berendezett kiállítás ismerteti a magyar fűszerpaprika-termesztés történetét, valamint bemutatja a munkafolyamatok során használt legfontosabb eszközöket. A látogatás élményét fokozza a gerendákra akasztott több ezer paprika fűzér látványa és illata.

Visky Károly Múzeum: A kalocsai Viski Károly Múzeum tíz féle gyűjteményt őríz. A múzeum egyik legértékesebb része a Kalocsai Ásványgyűjtemény, melyet az Ásványok és az élet c. kiállítás mutat be. Ugyancsak a jezsuiták gimnáziumából került a Viski Károly Múzeum tulajdonába a Kalocsai Éremgyűjtemény is.

A néprajzi gyűjtemény legértékesebb és legérdekesebb része a textilgyűjtemény, mely a 19. század közepétől napjainkig mutatja be a kalocsai népművészet és népviselet különböző korszakainak emlékeit.

Schöffer Múzeum: Az 1912-ben Kalocsán született, és 1992-ben Párizsban elhunyt Schöffer Miklós a kibernetikus szobrászat egyik úttörője és jeles képviselője. 1979-ben teljes életművét bemutató anyagot adományozott szülővárosának, melyet múzeumnak átalakított hajdani lakóházában állított ki a város. Térdinamikai és kibernetikusan vezérelt állandó alkotásai mellett évente 2-3 időszaki kiállítást is rendeznek kortárs művészek anyagaiból, s emellet minden 2. évben Schöffer Szemináriumokat tartanak, ahol nemzetközi művészek, írók, zenészek vesznek részt.

Hasznos tudnivalók

Összes szobák száma:
29 db
Éttermek száma:
1
Elfogadott fizetőeszközök: Üdülési csekk
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.