xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Egyiptom > Hurghada > Steigenberger Al Dau Beach

Steigenberger Al Dau Beach_Egyiptom_utazas_egyiptomiutazas.hu
Szállás neve:

Steigenberger Al Dau Beach

Típusa:
Hotel, szálloda
Kategóriája:
xutazas.huxutazas.huxutazas.huxutazas.huxutazas.hu
Elhelyezkedése:
Tengerparton Térkép
Szállás címe:
Egyiptom, Hurghada
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Steigenberger Al Dau Beach

Sueztől délre, 395 km-re fekszik Egyiptom Vörös-tenger tartományának székhelye, az egyik legrangosabb üdülőhely. Kéttornyú mecsetjén, szerény kormányzósági épületén kívül legfontosabb nevezetessége a Cairo-i Egyetem közeli Tengerbiológiai Intézetében berendezett múzeum és akvárium. A várostól mintegy 5 km-re délre kezdték kiépíteni a modern szállodasort. Hurghada nem büszkélkedhet kilométeres pálmasorokkal, lévén a sivatag és a tenger találkozása. Ebből adódóan viszont szinte folyamatosan szél fúj a parton, a szörfözők és a túlzott forróságot nem kedvelők legnagyobb örömére. Kristálytiszta tengervize 21 C hőmérséklet alá soha nem süllyed, így egész évben fürdésre és búvárkodásra alkalmas. Korallszirtjei olyan közel vannak a víz felszínéhez, hogy távolról szinte szigetnek látszanak. Páratlanul pazar élővilág, kellemes klíma, szikrázó napsütés enyhe széllel mindez igazi fürdő-, búvár-, és szörfparadicsommá teszi Hurghadát.

A szálloda egy kb. 400 m hosszan elterülő, saját homokos tengerparti szakaszon helyezkedik el Hurghadán, kb. 5 km-re a városközponttól, kb. 6 km-re a repülőtértől és kb. 450 km-re Kairótól.

Felszereltségek

Autóbérlés, Orvosi ellátás elérhető, Parkoló, Mosoda, Pénzváltó, Széf, Légkondícionált épület, Akadálymentesített szálloda, Internet, Wellness/spa center
Megközelítés:

A városközpont kb. 5 km-re ,a repülőtér kb. 6 km-re, Kairó  kb. 450 km-re található.

Étkezés

Ellátás: félpanzió vagy ultra all inclusive

A félpanziós ellátás tartalmazza:

  • reggeli;
  • vacsora.

Az ellátás nem tartalmaz italokat.

 

Szállodabár

Érdekességek, látnivalók a közelben

KAIRÓ:

Az Egyiptomi Múzeum a világ egyik legnagyobb múzeumaként számontartott, mely közel 120.000 műremeknek a tárháza, visszamenőleg egészen Kr.e. 5000-ig. Itt található még Tutankhamonnak - sok más fáraó és király között - a híres és csodálatos aranykincs-gyűjteménye. Tényleg az egyik legszebb múzeum, mely megéri a látogatást.
A gízai piramisok területe a Föld azon látnivalói közé tartozik, melynek megtekintését nem szabad elmulasztanunk. Az ókori világ 7 csodájából az egyetlen ma is létező "A nagy piramis", mely lélegzetelállító a maga 2,3 millió kőtömbjével - melyek 1,5-15 tonna közötti súlyúak - a mai napig misztikus titkokat rejt.
A Szfinx kíváncsi tekintetével, mely a horizontot kémleli, érezteti velünk az ókori egyiptomiak bölcsességét és nagyságát. Egyetlen kőből készült, mely a kor építészeinek és kőfaragóinak ügyességét dicséri.

Memfisz jelentése: csodálatos létezésű, mely elnevezés segíthet elképzelni, hogy az ókori Egyiptom első fővárosa hogyan is nézhetett ki csodálatos fehér falaival és lenyűgöző palotáival. Ménész király volt az építtetője az egyesített Egyiptom legelső fővárosának kb. Kr.e. 3100.
Szakkara
lépcsős piramis épületegyüttes, mely Dzsószer fáraó nevét viseli, lenyűgöző létesítménye a nagy építésznek: Imhotepnek, akit az ókori Egyiptomban az építészet és orvostudomány atyjának tekintettek, s akit később a görögök az orvoslás isteneként tiszteltek. Maga a lépcsős piramis a történelem legelső piramisaként van számon tartva (valójában nem a legelső piramisa a történelemnek), mely példája az ókori Egyiptom építészeti és vallási fejlődésének, valamint élő példája annak is, hogy az ókori egyiptomiak sokkal fejlettebbek voltak, mint az akkor létező bármely más civilizáció. A piramis Kr. e. 2800 körül épült.
A Citadella az egyik jellegzetes pontja Kairónak. Hegyen helyezkedik el, ahonnan letekint az egész városra. Tökéletes választása volt Szaladdinnak (a keresztesekkel vívott háborúk győztesének) ez a hely, mely otthont adott a kormányzásnak Egyiptomban és védelmezte is azt 10 éven át 1172-től 1182-ig. Néhány századdal később, egészen pontosan Kr.u. 1805-ben Mohamed Ali pasa Egyiptom kormányzója lett. Neki köszönhetjük a csodálatos alabástrom mecsetet, mely a Citadella falain belül épült. Noha nem tartozik Kairó legrégebbi mecsetei közé, mégis az egyik legszebbnek tartják rokokó és barokk stílusú díszei, csodás kupolája és minaretjei miatt. Igazán megér egy látogatást.
Szultán
Hasszán 4 év alatt építette fel mecsetjét Kr.u. 1360-tól. Nem csak imaházként, de iskolaként is működött, ahol az iszlám vallást oktatták. Lenyűgöző méretei és építészeti stílusa nemcsak Egyiptom, de talán a világ egyik legnagyobb mecsetei közé emeli. A Refai mecsetet a Szuezi csatorna építtetője, Iszmail pasa édesanyja építtette saját és családja sírjaként. Mecsetként is használják, de az egyiptomi történelem utolsó nagy királyai is ide vannak eltemetve: Farouk király, az ő édesapja Fouad király, valamint az utolsó perzsa sah, Reza Pahlavi.
Ó
-Kairó egy szabadtéri múzeum gyönyörű mecsetjeivel, templomaival és zsinagógájával. A legimpozánsabbak és jelentősebbek:
1) Szűz Mária függő temploma
Az V. században alapították azt a kis szentélyt, amiből a VII. században létrehozták az eredetei templomot. Mindez egy római erődítmény - Babylon - két tornyára épült úgy, hogy a tornyok közötti légüres teret gerendákkal ívelték át. Ezért hívják függő templomnak.
2) Szent Szergiusz temploma
Egyiptom legrégebbi templomaként tartják számon, noha építészetileg nem az. A templom alatt található az a barlanglakás, ahol a szent család bujkált egyiptomi menekülésük alatt. Ez a hely később zarándokhely lett, és ezért kapta a templom ezt a megtisztelő címet.
3) Ben Ezra zsinagógája
Az egyiptomi zsidó közösség egyik leghíresebb zsinagógája szent hely. A legenda szerint ezen a területen vetette őt partra a víz, itt emelték ki a Nílusból, itt élt. Valamint itt volt az a találkozóhely, ahonnan elindultak a zsidók az újvilág felé, a híres Exodus. A zsinagógában őrzik az egyik legrégebbi Tóra tekercset, mely az V. századból származik.

LUXOR:

A Királyok völgye XVIII. dinasztia ideje óta temetkezőhely. Itt a völgyben 62 sír található, de olyanok is léteznek, melyek folyamatos feltárás és felújítás alatt vannak. A királyok trónra kerülésével egy időben kezdték el sírjuk építését. A sírokban a Halottak Könyvéből találhatunk feliratokat, valamint a Kapuk Könyvéből, melyek védelmezték és segítették a királyt átjutni a túlvilági életbe. A falakon védelmező isteneket/istennőket láthatunk, a mennyezeten az égbolt istennőjét. A belépő 3 sír meglátogatására jogosít fel, mely nem tartalmazza a Tutankhamon sír megtekintését (40 LE), melyet 1922-ben találtak meg.

Hatsepszut volt Egyiptom legjelentősebb királynője. Halotti templomát a Nílus nyugati partjára építtette. A tervezésben ő is részt vett építésze, "Szenmut" mellett, aki 3 szintes lépcsőformára készítette a templomot és a királynő szobraival, és síremlékeivel díszítette. Hatsepszut 22 éves uralkodása alatt kereskedelmi expedíciókat szervezett Punt országba, ami a mai Szomália területe. A templom már nincs olyan jó állapotban, mert a trón örököse, III. Tutmózisz nagy részét megrongáltatta az uralkodó iránt érzett gyűlöletből.

Memnon lolosszusok eredetileg III. Amenhotep szobrai, melyeket halotti temploma elé helyeztek. Mai nevét a trójai háborúk hőséről, Memnon-ról kapta. A görög és római világban az a hír járta, hogy a szobrok napkeltekor "énekelnek". A jelenséget valószínűleg a repedéseken át a szabadba távozó felmelegedett levegő okozta. Amióta a szobrokat helyreállították, már nem "énekelnek".

ASSZUÁN:

Asszuán területén már a fáraók idejében is létezett gát
. Az ivóvíz megőrzése mindig is fontos volt. Később William Wilcox angol mérnök segítségével 1898-tól elkezdték felépíteni a régi gátat, ami asszuáni gránitból készült. A hivatalos megnyitóra 1902-ben került sor. Később a gátat megmagasították, de ez még mindig nem volt elég. 1960-1971 között építették fel a nagy gátat, ezt a hatalmas víztározót, mely kihívás volt a természet ellen. Ennek a 3,6 km hosszú, 111 m magas hatalmas építménynek a talapzata 980 m, a koronája pedig 40 m széles. A gátat a modern építészet mesterművének tartják, környezetvédelmi szempontból ma már azonban vitatott a megépítése.

Maga a gránit létezése volt a legfontosabb a fáraók számára Asszuán területén, mivel ez biztosította számukra az alapanyagot a templomaikhoz és obeliszkjeikhez. A lenyűgöző mérető és súlyú Befejezetlen Obeliszk (közel 1168 tonna és 42 m magas) a leglátványosabb a gránitbányában, mely a 18. dinasztia ideje óta maradt itt.

Ezen az elbűvölő túra során a látogatók vitorláshajóval (felukkával) haladnak a Nílus kis gránitszigetei - az Elephantine- és a Kitchener-sziget - körül, mely botanikus kert néven is ismert. A Níluson hajózva távolról megpillantjuk a domb tetején lévő Aga Khán mauzóleumot és a nemesek sírját a folyó nyugati oldalán.

EDFU:

A Hórusz istennek szentelt templom az egyik legjobb állapotban megmaradt, ptolemaioszi időszakból származó műemlék. Jól tanulmányozható itt az egyiptomi templomok felépítése. Megcsodálható a bejáratot díszítő, sólyom alakban ábrázolt Hórusz isten és a szent bárka makettje is. A belső udvar jobb oldalán a nílóméter található (ez jelezte a Nílus vízállását), bal oldalán pedig a világ legelső képregényét örökítette meg a művész (Hórusz csatája
Széth-tel). Magát a templomot a kikötőből lovaskocsival közelíthetik meg a látogatók.

KOM OMBO:

Az egyetlen ismert templom, melyet két istennek ajánlottak fel: Szobeknek, a krokodilnak és Haroérisznek, a sólyomnak. Görög-római időben készült. Itt látható egy "nílóméter" is, melynek segítségével a papok ki tudták számítani a Nílus éves áradásának mértékét. Az egyetlen ókori kalendárium is itt van felvésve. A templom domborművei is megerősítik azt a feltételezést, miszerint az egyiptomiak végeztek koponyaműtéteket. Ezen kívül négy bebalzsamozott krokodilt is láthatunk itt.

Sportolás, szórakozás

Búvárkodási lehetőség, Nyitott/szabadtéri medence, Golf pálya (2 km-en belül)

Hasznos tudnivalók

Tengerpart:
Homokos
Akadálymentes:
igen
Éttermek száma:
1
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.