xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Magyarország > Gyula > Hotel Corvin

Hotel Corvin_Gyula_Magyarország_szállás_magyarorszagiszallasok.hu
Szállás neve:

Hotel Corvin

Típusa:
Hotel, szálloda
Kategóriája:
xutazas.huxutazas.huxutazas.hu
Elhelyezkedése:
Belvárosban Térkép
Szállás címe:
Magyarország - Dél-Alföld régió, 5700 Gyula, Jókai u. 9-11.
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Hotel Corvin

A családi hangulatú szállodától alig 10 perces sétával megközelíthető gyógyfürdő, Gyula rendkívül gazdag kulturális rendezvényei hosszabb tartózkodásra csábítják az ide látogatót.

Felszereltségek

Parkoló, Légkondícionált épület, Háziállat vihető, Wellness/spa center
Megközelítés:

- Budapestről a 44-es úton közelíthető meg.

Étkezés

Corvin Gourmet Restaurant – irodalom és gasztronómia együtt. Éttermünk diszkréten elegáns környezetben, légkondicionált fogyasztótérben kifinomult gasztronómiával, az ország legszebb boraival, lágy jazzel szeretne a társégben ritka minőséget teremteni.

Corvin Jazz Garden a szálloda mediterrán hangulatú, pálmafás, fáklyafényes nyári jazz terasz, mely grill specialitásokkal várja vendégeit. Borgasztronómiánk alapja a borok és ételek összhangjában rejlik. A borokkal komponált ételeink mellé borszaküzletünk teljes választékát (160 féle magyar és erdélyi bor) készséggel ajánljuk és felszolgáljuk.

Szállodabár

Érdekességek, látnivalók a közelben

Gyulai várszínház 2009:

  • William Shakespeare: Ahogy tetszik (komédia) július 2., 3., 4.
  • William Shakespeare: Rómeó és Júlia (tragédia) július 11.
  • Weöres Sándor: Psyché (vers és regény) július 15., 16., 17.
  • Örkény István: Macskajáték (tragikomédia) augusztus 3., 4., 5.
  • Kálmán Imre: Az operettkirály (operett) augusztus 7.,8.

Várfürdő
A város legfőbb nevezetessége a Gyulai Várfürdő, melyet az egykori Almássy-kastély 8,5 hektáros parkjában alakítottak ki. A 2004 méter mélyről feltörő 72 °C hőmérsékletű gyógyvíz alkáli - hidrokarbonátos - kloridos összetétele miatt kiválóan alkalmas mozgásszervi és nőgyógyászati problémák kezelésére, krónikus idegbántalmak gyógyítására, valamint balesetek és műtétek utáni rehabilitációra. A fürdőben működő 2000 m2 területű gyógyászati központban a legkülönfélébb kezeléseket vehetik igénybe.

A legmagasabb, négycsillagos strand- és gyógyfürdő minősítést elnyert Várfürdő 19 medencéjével minden korosztály igényeit kielégíti: a gyógyvizes medencék mellett hullámmedence, gyermek-víziparadicsom, óriáscsúszdák, egy 50 méteres verseny- és 25 méteres tanuszoda található itt. Újdonság a wellnessközpont, ahol 10 vízi élményelemen kívül szaunafülkék és gőzkabin biztosítja az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen feltételeket.

Vár és Vármúzeum
A Várfürdő mellett Gyula másik legfontosabb látnivalója a XV. században épült, és Közép – Európában egyedülálló módon máig épen maradt gótikus téglavára. A vár építését 1405-ben Maróti János kezdte meg, majd Mátyás király fia, Corvin János folytatta. 1566-ban 9 hétig tartó ostromot követően a vár 129 évre török kézre került. A város felszabadítását követően az uradalom kiszolgáló egységei kaptak itt helyet. A gyulai vár megépítésétől török kézre kerüléséig döntően a királyi udvarhoz köthető, mely azért teszi különlegessé, mert legközelebb Buda és Vajdahunyad volt az a két vár, amely hasonló királyi pozíciókkal rendelkezett.

A teljesen felújított gyulai várban működik a Vármúzeum, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az egykor itt élők mindennapjaiba. Meglátogathatják a várbörtönt, az éléstárat, a magyar és török sütőházat, a kovács- és fazekasműhelyt, borozót, kápolnát, a várúrnői, várúri valamint várnagyi lakosztályokat, a várúri hivatali szobát, Szandzsák bég fogadószobáját, a fegyvertárat, az alabárdos termet és a lovagtermet. A jelmezes tárlatvezetés még a legkisebbek számára is emlékezetes élményt nyújt.

A vár falai közé visszaköltözött a gyulai Várszínház, amely gazdag programkínálttal várja az érdeklődőket egész nyáron. A várkertben télen-nyáron kellemes sétákat tehetünk, jó időben csónakázhatunk és vízibiciklizhetünk a csónakázó tavon, télen pedig korcsolyázhatunk rajta.

Almássy-kastély
A Várfürdő mellett elhelyezkedő kastélyt Harruckern János kezdte építtetni az 1720-as években. Két tűzvészt követően 1801-ben copf stílusban építették újjá, majd 1888-tól 1944-ig az Almássy-család lakott falai között. Azóta a kastély állapota jelentősen leromlott, napjainkban üresen áll.

Százéves cukrászda
Gyula egyik nevezetessége az empire stílusban épült, nagyon szép polgárház, melyben az ország második legrégebbi cukrászdája, az 1840 óta működő híres Százéves cukrászda található. Érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, melyeket a vendég a 19. század közepi hangulatot idéző épületben és bútorok között fogyaszthat el. Itt látható az az eredeti használati eszközöket megőrző, egykori cukrászműhely, mely ma múzeumként funkcionál.

Sportolás, szórakozás

Gyógyfürdő

Rendezvények

A hely alkalmas konferenciák megtartására
  • Termek száma: 1
Technikai felszereltségünk:
CD lejátszó, Tábla, flipchart, Vetítővászon

Hasznos tudnivalók

Éttermek száma:
1
Elfogadott fizetőeszközök: Üdülési csekk
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.