xutazas.hu SZÁLLÁSOK > Magyarország > Galyatető > Hunguest Grand Hotel Galya

Hunguest Grand Hotel Galya_Magyarország_szállás_magyarorszagiszallasok.hu
Szállás neve:

Hunguest Grand Hotel Galya

Típusa:
Hotel, szálloda
Kategóriája:
xutazas.huxutazas.huxutazas.huxutazas.hu
Elhelyezkedése:
Természetben Térkép
Szállás címe:
Magyarország - Észak-Magyarország régió, 3234 Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10.
Szobatípus:
Darabszám (db):
Érkezés dátuma:
Hossz (éj):
Leírás
Információk
Fizetendő
Térkép

Hunguest Grand Hotel Galya

Magyarország legmagasabban fekvő 4 csillagos szállodája (957 m), a XX. Század tradícióit megőrző, de vadonatúj köntösbe bújtatott wellness és konferencia-hotel, mind a négy évszak élményszállodája, ahol a mérsékelt szubalpin jellegű klímának köszönhetően a kristálytiszta levegő gyógyhatással bír. Ebben a csodálatos, erdők övezte környezetben, 5 park közepén várja vendégeit a megszépült, teljesen felújított szálloda.

Felszereltségek

Kerthelyiség, Bankkártyás fizetési lehetőség, Csomag- és értékmegőrző, Parkoló, Felvonó/lift, Széf, Szobaszervíz, Akadálymentesített szálloda, Háziállat vihető, Gyermekfelügyelet, Internet(WiFi), Wellness/spa center
Megközelítés:

Budapestről az M3-on a 70-es kilométerkőnél Gyöngyös-Hort/Nyugat kijáratnál letérni, majd Gyöngyösön a Mátrafüred/Parád táblánál balra fordulni. Ezután a Galyatető táblát figyelve cca 28 kilométeres szakasz után érjük el a szállodát. Budapestről távolsági busszal - Budapest - Gyöngyös - Galyatető vonalon. Átszállás lehet Gyöngyösön, vagy Pásztón de van közvetlen Stadionoktól induló járat is.

Étkezés

Ellátás: büféfélpanzió (reggeli és vacsora)

Szállodabár

Érdekességek, látnivalók a közelben

Galyatetői templom:
A terület az egri érsekség tulajdona volt. Később a Nagy-Galya néven ismert területeket eladták, így került állami tulajdonba. Mivel a polgárság kedvelt üdülőhelye volt a Mátra, így természetesnek tűnt, hogy a szálloda előkelő polgári vendégei részére biztosított legyen a vallásgyakorlás is.
A Nagyszálló építésének befejezése után, 1942-ben szentelték fel a templomot.
A templom igazi értékét és sajátosságát az adja, amire ma, bronz emléktábla emlékezteti a betérőket. Kodály Zoltán 1942-ben itt komponálta a Csendes misét. A templomban ma az a harmónium található, melyen Kodály Zoltán is gyakran játszott. A közelmúltban megújult a templom tetőszerkezete és belül is apróbb felújításokra került sor. Érdemes megnézni a templom szép üvegablakait.

Mátrafüred:
Palóc baba-gyűjtemény :
Az abasári útelágazásnál találhatjuk meg a magángyűjteményt, melyet Szakácsné Mészáros Magda népi iparművész kezdett gyűjteni fél évszázaddal ezelőtt. A kiállítás anyaga 105 faluból származik. A Néprajzi Múzeum által védetté nyilvánított anyagban a jeles ünnepi viseletek mellett a hétköznapi ruhák is helyett kaptak. Az igazi különlegesség Juhászné Lovász Rita. Látogatható: mindennap 9.00-17.00 óráig

Sástó:
Mátraháza és Mátrafüred között található, a Mátra egyik fiatal nevezetessége, az 1961-ben létre hozott kemping. Nevét a mintegy 25 ezer négyszögöl alapterületű, sással benőtt természetes tóról kapta. Az 50 m magas szabad-vasszerkezetes kilátót Algyőről szállították ide, előtte fúrótoronyként szolgált. A szigetek, melyeken keresztül a kilátóhoz jutunk, a hosszú évek során kitermelt sás és kő rétegeiből alakultak ki.

Parádsasvár:
Károlyi-kastély : 1881-82 között épült neoreneszánsz stílusban Ybl Miklós tervei alapján. A kastély L formájú, romantikus, földszintes traktusa készült el először, majd ezt követte emeletes rizalitja és kétemeletes, német reneszánsz stílusú szárnya. Egyetlen híresség lakott itt, Károlyi Mihály és felesége Andrássy Katinka. Ma régi fényében csillog ismét a kastély, immár Kastélyhotel Sasvár néven. Külön belépőjegy ellenében bárki megtekintheti a szállodát.

Kékestető:
Kékestető az ország legmagasabb pontja, 1014 m. Páratlan körpanorámában gyönyörködhetünk a TV torony kilátó részéből.

Sportolás, szórakozás

Csocsó, Asztalitenisz, Biliárd, Darts, Fedett medence, Síelési lehetőség

Rendezvények

A hely alkalmas konferenciák megtartására
  • Termek száma: 1
Technikai felszereltségünk:
Kiépített hangtechnika, Mikrofon, Erősítő, Színpad, Tábla, flipchart, Vetítővászon

Hasznos tudnivalók

Akadálymentes:
igen
Éttermek száma:
1
Elfogadott fizetőeszközök: Visa, Eurocard/Mastercard, American Express, Üdülési csekk
Térkép
További kérdés esetén:
Tel.: (+36 1) 413-1441
Mobil: (+36 20) 7794-102

Irodánk örömmel fogadja zárt csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolák, klubok jelentkezését és egyedi igény szerint valósítja meg elképzeléseiket, egyedi időpontban!
Csoportszervezőknek egyedi kedvezményt biztosítunk!

A további elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontnál találhatod meg.